Natura al Pla de Corts: Capítol 2

4 09 2009

Val a dir que aquest segon capítol no parla al 100% de la natura del Pla de Corts sinó que una part ens parla de més natura al Pla de Corts, i l’altre ens diu les dades que vem recollir a Gerri de la sal, i es que aquest escrit és gràcies al Planter de Gerri de la sal, ja que tots els ocells dels que parlem en aquest escrit els vem veure a un curset d’ocells, impartit per l’ornitòleg Job Roig. El curset d’ocells va començar a la tarda, i s’ha de dir que el temps no era el més favorable per veure ocells, però això no va afectar gens, ja que després de la xerrada teòrica, vem veure una Merla d’aigua, això indica que la Noguera pallaresa és un riu amb una aigua excepcional. I quan la Merla d’Aigua marxava, va arribar l’Àguila calçada, que planava en direcció la Pobla. I També al cap de pocs instants va aparèixer una petita i bonica Cuereta torrentera. A les 18:00 passades va aparèixer la primera de moltes: l’Àguila marcenca, i més tard el Trencalòs, el primer Trencalòs de l’estiu. I un Gaig, molt a prop, ens va distreure del Trencalòs. I com un llampec va aparèixer un Esparver vulgar. La sorpresa va durar poc. Un altre Àguila marcenca, i després una Àguila daurada, ens van fer tornar a parar atenció al cel. Cada vegada feia més vent.Però un parell de Marcenques van aparèixer a l’aire, juntament amb una Daurada, i es van començar a barallar . Una marcenca s’alçava, i baixava en picat a per la daurada, impressionant. I ja de baixada un Gaig jove va aparèixer, igual que un Bernat pescaire preciós.

El dia següent vam anar a l’Estany de Montcortès. I només baixar del cotxe el cant dels Abellerols van resonar per tot l’estany. Més tard vem veure una Fotxa vulgar, i això no hem va agradar tant, ja que si et troves una Fotxa a un estany o bassa, vol dir que és un lloc molt brut, i la Fotxa s’alimenta de la seva brutícia. E ls estar pensant amb la Fotxa ens va fer parar l’atenció el cant del Picot verd, que en un tancar i obrir d’ulls, ens passava pel davant, i després una bonica família d’Ànecs coll-verd, nadava pel llac. Una Marcenca, i un grup d’estornells invadien la vall per uns segons, menters que dins del bosc ressonava el cant del Pica-soques blau i els Tallarols. A les deu passades, vem sentir entre les canyes els cant del Balquer, amb un cant que semblava que l’estiguessin escanyant. Una bonica Mallerenga petita jove saltava per les branques del pollancre de “l’embarcadero” de Peramea, i unes Xivitones, atrevasaren el llac per parar-se a un replà d’entre les canyes. I de del mateix lloc, vem trobar els Abellerols parats a Cabestany, i pel radera ens van passar un petit grup de Passerells, en que després i arribarien dos femelles. La Àguila calçada i el Bitxac comú, van conquerir les dotze en punt, i més tard també apareixia el Pica-soques blau, a una freixera. Així va acabar la sortida.

Anuncis

Accions

Informació

7 responses

4 09 2009
Ferran

Im-pressionant!!!! Seguiu així! Ja espero el tercer capítol jo!!!

4 09 2009
Jordi Massegú

És fantastic q pogueu gaudir tant de la natura i la seva fauna!
Tant de bo pogueu continuar escribint articles com aquest, jo ja en soc un lector fidel! 😉
vinga, fins aviat, Records a la Mariona!

jordi

4 09 2009
ferrancanet

Totalment d’acord amb el Ferran… Impressionant!! A tots plegats, moltes felicitats, i a continuar!!

5 09 2009
Gemboy

Nois, això és impressionant. Us felicito de tot cor!!! Encara no havia tingut l’oportunitat de llegir res del vostre blog i m’he quedao “quieta pará”.
Ànims!! Sou de lo milloret!!!

5 09 2009
tite

Aquest segon capitol supera al primer. per quan el tercer?

6 09 2009
Nuria

Ep nois!!!! Felicitats de nou!! El capítol d’avui m’ha servit per saber com estan les aigües en les que ens banyem a l’estiu. La resta em sembla impresionant (tot i que no entenc gaires coses). Molts ànims per segir així!!!!

6 09 2009
Monica

Guposssssssssss m’ha agradat molt noissss aquesta aifció que teniu per els ocells per la natura és imresionant! Tmbé la vostre manera de redactar-ho ! un peto guapossssssss !!!

LA VOSTRA CUNYADA !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: