Neix el primer exemplar de Voltor negre, desde feia 100 anys

4 05 2010

Benvolguts lectors,

Fa pocs dies vam rebre aquesta impressionant notícia a través de un comunicat de premsa de l’Obra Social de Caixa Catalunya. És força interessant i podreu apendre força coses sobre aquest animal fantàstic. Amb aquesta notícia, Catalunya es converteix en l’únic lloc de tota europa on hi nidifiquen el Trencalòs, el Voltor comú, l’Aufrany i el Voltor Negre.

NEIX EL PRIMER POLL DE VOLTOR NEGRE AL PIRINEU

Barcelona, 3 de maig de 2010.- El passat diumenge 25 d’abril, va néixer a la Reserva Nacional de Boumort el primer poll de voltor negre del Pirineu. És un fet que no s’havia produït des de feia més 100 anys, quan els voltors negres van desaparèixer de la major part de la seva àrea europea de distribució. El poll és fill de dos exemplars de voltor negre alliberats l’any 2007, quan es va posar en marxa el Projecte de reintroducció del voltor negre a Catalunya.

Aquest projecte es va iniciar amb l’alliberament dels primers exemplars d’aquesta espècie, i actualment compta amb una població de 16 voltors negres que romanen habitualment dins de l’àrea de reintroducció (comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell), i que han format durant aquesta primavera tres parelles estables establertes a la zona, una de les quals ha dut a bon terme el cicle reproductor amb el naixement d’aquest primer poll pirinenc.

La recuperació demogràfica d’un ocell d’aquesta envergadura a banda i banda de la serralada del Pirineu ha estat possible gràcies a l’esforç d’entitats, organitzacions i, sobretot, les persones responsables de fer el seguiment del pla, que s’han abocat durant els dos darrers anys en la consecució d’un mateix objectiu: la reintroducció d’una espècie extinta en un passat recent, com és el cas del voltor negre.

Cal destacar que en aquests moments el Pirineu català esdevé l’única regió europea on coincideixen com a nidificants les quatre espècies de voltors del continent: trencalòs, voltor negre, aufrany i voltor comú, cosa que constitueix un valor afegit d’atracció per a l’ecosistema i per al desenvolupament sostenible de la zona. A més, també hi crien altres rapinyaires carronyaires com els milans reial i negre, amb la qual cosa la comunitat d’aquests ocells rapinyaires que s’alimenten d’animals morts (i contribueixen a controlar les malalties que afecten els ramats i altres espècies) és la més completa i biodiversa d’Europa.

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

5 05 2010
maria

Flipo amb els meus cosinets!!! Així que està en perill d’extinció i només hi han 3 a Catalunya!!! o no?

5 05 2010
Roser

Molt bé!!!!!!
Em fa molta gràcia veure i viure el vostre entussiasme.
Un petonàs.
Mare

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: