Els nostres projectes

Estudi i conservació dels ocells: Tot ornitòleg ha de tenir aquest objectiu. Conèixer aquests petits animals amb ales és la prioritat. El seu moviment territorial, el nombre de parelles, la seva morfologia…Moltes coses que mai s’acaben. També si trobem algun ocell ferit, el podem curar i tornar-lo a la llibertat. D’aquesta manera assegurem la seva permanència de cara el futur.

Projecte Caixes-niu: La col.locació de caixes de fusta en els boscos, ens asseguren una millor nidificació dels ocells. També tenim la possibilitat de poder acostar-nos-hi més en aquestes fases vitals de les seves vides, per tant, poder tenir un millor coneixement. Gràcies a l’equip de filmació, podem tenir imatges enregistrades sobre la seva reproducció. I poder fer un millor estudi i ensenyar-els al públic.

Projecte Orenetes: El poble de Peramea és un dels únics pobles que en l’ambient geogràfic en que es troba, té Orenetes cuablanca. I aquestes orenetes estan en perill, no d’extingir-se, sinó en que molta gent trenca els seus nius, i per tant, el nombre de nidificacions de l’Oreneta cuablanca en els últims 10 anys, ha baixat molt respecte altres anys. El que fem és fer un petit cens cada any (al agost) dels nius d’oreneta cuablanca del poble, i aixi col·laborem amb el projecte que du a terme l’Institut català d’ornitologia.